BMW nesiveda

Moderators: zygasbmw, stashas

Forum rules
Kiekviena tema šioje skiltyje turi prasidėti automobilio kodu laužtiniuos skliaustuose (pvz.: [E30])
Post Reply
DRV
Posts: 55
Joined: 15 Jan 2014 08:01
BMW: E36 316i Compact
Location: Kaunas

BMW nesiveda

Post by DRV » 18 Aug 2016 20:19

Jei turi BMW ir jis tau vieną dieną neužsivedė, o padarius diagnostiką radai klaidą susijusią su paskirstymo veleno davikliu tai tu turi keletą kelių ir problemos sprendimo būdų.

1. Variantas. Susitvarkyti su dujų skirstymo mechanizmo pavara - Pasikeiskit dujų skirstymo mechanizmo grandinę, įtempėją, šliaužiklius ("bašmakus"). Gali prireikti ir žvaigždžių ir/ar vanuso elementų. Tai būtų teisingiausias problemos sprendimas.

2. Variantas. Taupumo sumetimais apeikit teisingą problemos sprendimą - jei dar įmanomą išstatykit dujų skirstymo mechanizmo žymes ("mėtkes"). Kai kurie iš BMW variklių tai leidžia nesunkiai padaryti.

3. Variantas. Idiotizmo sumetimais, apeinant tai kas protinga ir racionalu darykit kaip "visi daro" - prisipirkit daviklių ir kaitaliokit. Kaip rodo istorija, turint kantrybės koks nors iš derinių kada nors užsiveda. Daviklius geriausia pirkti abu (alkūninio ir veleno) ir kuo daugiau, bus daugiau laisvės fantazijai ir deriniams. Šiai dienai man žinomas rekordas yra dvylika paskirstymo veleno daviklių. Rezultatas džiuginantis - užsikūrė.
Nenustebkit, kad net ir pavykus paleisti variklis krės pokštus - prastai kursis, pulsuos, nesigazuos, burbuliuos, neišvystys pilno galingumo.

Vieną kartą iš šimto gali būti blogas ir daviklis, tad prieš imantis veiksmų reiktų patikrinti daviklius naudojantis dviejų kanalų oscilografu.

User avatar
_marshall_
Posts: 3997
Joined: 21 Sep 2007 21:39
BMW: e30 330i, 364i, e23 732i, e90 330xi
Location: Kaunas
Contact:

Re: BMW nesiveda

Post by _marshall_ » 19 Aug 2016 09:16

Aaaaand he strikes again!
Mano praktikoj vis tik dazniau genda davikliai nei grandine ir sliauzikliai, ir ju keitimas pigesnis, todel as rekomenduociau pradziai pasikeist davikli, ir jeigu nepades, tada keist grandines, o ne atvirksciai. Nu arba susirasti zmogu su oscilografu, kuris atvaziuotu patikrint daviklius... Vis tik kitas daviklis bus pigiau.
Kitas dalykas: Kiek zinau visi senesni motorai (pradedant m10 ir baigiant m54 kuriasi ir su velenelio klaida ir atjungtu davikliu), o naujesni (pvz m54) kuriasi ir be veleno daviklio, jeigu velenelio daviklis veikia. Taip, kad jeigu ismeta velenelio klaida ir nesikuria, tai tikrai reikia abieju, ar bent alkuninio veleno padeties daviklio.

P.S. temos pavadinima pataisyk pagal forumo taisykles
Parduodu kruva E30, E32, E36, E39 uzsilikusiu daliu. Jei kam ko reikia, PM arba 861284445
------------------------------------
[23:51:46] Titas: ** padangos tiek galines tiek priekines...... (y) marshalas seima planuoja geros gumos nebereikia :D
------------------------------------
Panos, Masinos, Garazo, Irankiu ir Pinigu neskolinu. Aciu uz supratinguma.

Post Reply